dimarts, 14 d’abril del 2009

SERVIR AL BARÇA, SERVIR A LES PENYES per Salva Torres

Com a Delegat recentment reelegit del Consell Consultiu del FC Barcelona i en nom de la Junta Directiva de l’Agrupació General de Penyes Barcelonistes de les Comarques de València i Marina Alta, o familiarment coneguda com l’Agrupació, vull donar-vos la benvinguda a aquesta finestra nova de les nostres penyes.
Una finestra de tots on podreu publicar qualsevol comentari, suggeriment, pregunta, crítica, etc; comentaris que es tindran molt en compte per la meva part, amb els que només posarem una condició: no valen anònims. Aquesta és una mesura presa en benefici de les bones relacions entre les penyes i en benefici de l’educació que sempre s’ha de promocionar entre els mitjans telemàtics.
Absolutament totes les preguntes que ens féu seran contestades en aquest nou portal, d’aquesta forma també ajudarem a la transparència i el diàleg.

L’Agrupació General de Penyes, l’Agrupació de tots, és un nom nostre, que hem donat a la zona 20 el qual, dit de passada, sembla més el nom d’una secció d’establiment penitenciari que el d’una Delegació del FC Barcelona. Però no només això: a la nostra recent nascuda Agrupació, l’hem posat guapa donant-li uns estatuts i una Junta Directiva que ajude al Delegat en la seva tasca d’atenció a les més de cinquanta penyes oficials que tenim i a les quasi 20 que es volen posar en marxa aconseguint aquesta oficialitat.

Una Agrupació que neix tan sols a causa de l’estima per uns colors, sense més! Un col•lectiu integrador, desinteressat, transparent, representatiu de tots i amb una Junta Directiva nomenada directament pel Delegat, fruit d’unes eleccions democràtiques i legislades pel club que tots estimem.
Una Junta que mai estarà tancada a noves incorporacions, a sumar persones amb un únic interès: servir al Barça a través del servei a les nostres penyes.

Com a Delegat he passat quatre anys convivint amb un model amb el que, amb tots els meus respectes, no estava d’acord; un model de Coordinadora que sota la meva opinió, no aportava cap dels quatre qualificatius esmentats abans. Aquesta manca de confiança amb el model i amb la persona que ha dirigit aquest model, m’ha portat com a conseqüència que la meva tasca de servei a les penyes haja estat en solitari i quasi en silenci durant els darrers dos anys.

Però van arribar les eleccions i fou aleshores que vaig pensar que era el moment adequat per posar damunt de la taula un debat sobre els dos models; un debat que no es limités a dos hores d’actuació davant d’un públic; el debat s’havia de portar penya a penya i dia a dia durant els quasi tres mesos que ha durat el procés. Un debat necessari i que venien demanant una part majoritària de les penyes i amb resultat ja conegut per tots.

Com en el Consell Consultiu, com en l’Àrea Social, com en totes les directives que hi ha hagut al llarg de la història del nostre club i, com no, com en totes les penyes; sempre tindrem persones al servei del Barça sense condicions i altres que se serveixen del nostre club per obtenir altres interessos. Per molt que treballem els presidents de les penyes, sempre ens trobarem aquells que el primer dia d’inscripció a la penya ja pregunten:
- I jo que trec de ser soci? Amb el carnet de soci que em doneu?
I segurament aquell President al qual la penya li ha costat diners de la butxaca i més de quatre maldecaps, en aquells moments li passe pel cap donar-li un xupa-xup i dir-li que no el vol tornar a veure.
Cal treure alguna cosa més que l’orgull de ser del Barça i ambaixador del nostre club en la teva localitat a través de la penya?
Com va dir algú: No preguntes que pot fer el Barça per tu, pregunta que pots fer tu pel Barça.
Penseu que aquest tipus de persones sempre les trobarem en associacions de prestigi, com puga ser el nostre club; hem d’agafar-ho amb resignació i procurar que no interfereixin en la nostra tasca de servei desinteressat a uns colors, ni ens desmoralitzen en cap moment.
I aquesta és l’experiència que he viscut durant tota la campanya electoral: la de descobrir amb alegria en cadascuna de les set reunions que hem organitzat per tots els racons de les nostres comarques, que hi ha molta vida blaugrana fora de la Coordinadora; penyes amb organitzacions extraordinàries i que, com l’Agrupació, només han pretès històricament servir al Barça sense condicions. I a mi que m’havien dit que no existien!
Però encara ens queden unes quantes per visitar, per conèixer de prop, per escoltar la seva opinió sobre el nostre debat i per saber els seus problemes que també poden ser els de moltes altres penyes. Anirem fent-ho pròximament si així ho desitgeu.

Tots sabeu que en la tasca de qualsevol Delegat hi ha dos temes que poden convertir-se en conflictius o almenys en situacions poc clares: la manipulació de diners i el repartiment d’entrades. Amb el lema “servir al Barça” hem superat el primer problema, eliminant qualsevol quota econòmica de fidelitat a uns colors.
Amb la classificació de les penyes per punts, s’allibera al Delegat del possible repartiment d’entrades, posant-ho en mans de la mateixa Assemblea General que ha votat les puntuacions.
La resta de tasques: equips de futbol 7, Aplecs, viatges, etc.., s’organitzaran individualment per cada penya, amb l’ajuda de la Junta; o bé col•lectivament, si així ho decideixen les penyes en l’Assemblea General.

Tot un model que, com tots els models que comporten un canvi important, costa ser acceptat per aquells que s’enquisten en el passat. Ara bé, la nostra tasca serà, sense rebutjar-los, fer-los obrir els ulls dia a dia i gol a gol del nostre Barça.

Espere que aquesta siga la primera pedra d’un futur engrescador i que condueixi a les nostres penyes a quotes més altes de prestigi individual, amb l’ajuda de l’Agrupació, i que després de quatre anys, siga qui siga la persona que em substitueixi, trobe el camí marcat per aquella majoria de penyes que hem cregut en aquest projecte. No sé si passat el temps continuaré de president de la meva penya, però vos puc assegurar, desgràcies a banda, que continuaré amb el meu carnet de soci i el meu seient al gol nord del Camp Nou; com des de fa vint anys, animant al nostre Barça.

Amb tots els meus respectes per cadascuna de les penyes, només em queda oferir-vos la meva amistat i ajuda.

Una abraçada

El Delegat


Salva Torres i Domènech