dimarts, 25 de gener del 2011

CAP DE SETMANA ACTIU A L’AGRUPACIÓ DE PENYES DE VALÈNCIA I MARINA ALTA


El passat cap de setmana va ser d’activitat intensa a les penyes de les Comarques de València i Marina Alta.

Divendres 21 de gener al vespre se celebrava a la localitat de la Pobla del Duc l’Assemblea General de penyes al saló d’actes de l’Ajuntament de la localitat. La penya barcelonista Pep Guardiola, amfitriona de l’acte, celebrava el seu 10 aniversari i l’Agrupació va decidir organitzar allí l’Assemblea com a complement de la celebració. A l’Assemblea van ser-hi presents 21 penyes i les autoritats locals encapçalats per l’alcalde del poble. Tampoc va faltar a la cita la TV de la comarca que va fer un reportatge amb entrevistes incloses al president de la penya amfitriona, Antoni Ramírez i al Delegat del CCP Salva Torres.

En l’Assemblea es va parlar entre altres coses del nou organigrama del CCP amb informacions diverses sobre les noves Comissions, de l’Aplec de penyes de la zona que se celebrarà el cap de setmana del 2 d’abril a la localitat del Port de Sagunt, de l’equip de futbol que els representarà al trofeu Joan Gàmper per a les penyes, el qual serà l’actual campió: la PB d’Alzira. També va haver temps per comentar l’homenatge previst a l’expresident Laporta deslligant-lo de qualsevol ingerència del món de la política. Els quatre punts d’agraïment de les penyes valencianes al president Laporta, va especificar Torres, serien: la valentia de l’anterior president en rebutjar els violents del Camp Nou, l’acte del Corre llengua celebrat a l’estadi, la planificació del mapa de penyes del 2005 on es creava un àmbit 1 cultural i lingüístic on s’incloïen el País Valencià, les Illes, la Franja de Ponent, Andorra i la Catalunya Nord i, per últim, la gran implicació de Laporta en el projecte TV sense fronteres, de recollida de signatures per aconseguir la normal visualització de la TV-3 al País Valencià.

L’Assemblea va donar lloc a un sopar d’un centenar de persones on per un preu mòdic els assistents van provar àpats de la zona. Al final del sopar Salva Torres lliurava a l’alcalde i a la penya diferents obsequis en nom del FC Barcelona.

Dissabte 22 de gener la mateixa penya barcelonista Pep Guardiola organitzava dos autocars per traslladar-se a Barcelona on, gentilesa del club, assistirien a visitar el Museu de forma gratuïta i acabar de celebrar així l’aniversari amb la victòria del Barça per 3-0 davant del Racing.

Però no acaba aquí la cosa, el mateix dissabte per la nit a la localitat d’Almussafes i organitzat per la penya local que presideix Josep Folch i que compta amb el president de l’Agrupació de penyes de València i Marina Alta, Ivan Magraner, es duia a terme la representació de monòlegs del famós humorista Xavi Castillo que va fer les delícies dels 474 espectadors que ompliren de gom a gom el Saló d'Actes del Centre Cultural, esgotant totes les entrades dues setmanes abans de l'espectacle.

Per finalitzar, diumenge al matí 15 penyes de la zona es concentraven a l’hotel Astoria de València per retre homenatge d’agraïment al que fou president del FC Barcelona, Joan Laporta. L’expresident havia acudit per fer l’acte de presentació a València del seu partit polític i, un cop acabat aquest, en un dinar més íntim i amb uns 150 comensals, les penyes de València van donar les gràcies a Laporta, amb un quadre on hi figuraven els anagrames d’algunes de les penyes barcelonistes de València i Marina Alta i on es podia llegir sobre una foto del mateix Laporta “Gràcies president”, un detall acompanyat d’unes paraules del delegat que van fer emocionar a l’expresident. Cal destacar també la presència del president d’ACPV Eliseu Climent que també va lloar en el seu discurs la trajectòria del Barça en els darrers anys.

Per tancar l’acte l’expresident del FC Barcelona va dedicar grans paraules d’elogis a totes les penyes de la zona i al seu Delegat.

La nota negativa la van donar cinc o sis radicals ultraespanyolistes que s’havien allotjat a l’hotel la nit d’abans i que van intentar agredir a Laporta a la seva arribada, de forma física i llençant gasos tòxics. La ràpida intervenció dels assistents i de les forces de seguretat van evitar mals majors.

Teniu més fotos dels actes a FOTOS PENYES