dimarts, 3 d’agost del 2021

Comunicat conjunt de Federacions de València i Marina Alta, Alacant, Castelló i les Illes Balears

 COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ DE PENYES BARCELONISTES D’ALACANT, FEDERACIÓ DE PENYES BARCELONISTES DE CASTELLÓ, FEDERACIÓ DE PENYES BARCELONISTES DE VALÈNCIA I MARINA ALTA I FEDERACIÓ DE PENYES BARCELONISTES DE LES ILLES BALEARS

Davant de les darreres decisions de la directiva del FC Barcelona contra la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona i, en conseqüent, contra les nostres Federacions.

EXPOSEM

1. Les penyes barcelonistes de les quatre federacions esmentades lamenten profundament la situació inexplicable de trencament de relacions, de forma unilateral per part de la Directiva del FC Barcelona, amb la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona, la qual cosa pot atemptar directament contra la pau social que ha existit sempre entre totes les penyes, independentment d’ideologies o tendències electoralistes

2. La Confederació Mundial de Penyes ha significat per a la nostres Federacions el salt qualitatiu democràtic definitiu i l’escenari on totes les nostres penyes s’han vist ateses amb l’eficàcia, resolució i rapidesa que no tenia l’anterior Departament de Penyes del FC Barcelona.

3. La creació de les nostres federacions territorials, com la de la resta, ha significat l’instrument adequat que garanteix la igualtat de drets entre totes les nostres penyes i les assemblees l’escenari idoni on la veu de totes s’està fent escoltar.

4. Segons els estatuts del FC Barcelona en el seu Capítol 3, article 16: “1- El club reconeix les penyes com a moviment social, per la seva història, extensió territorial, consolidació i projecció pública del Club. 2- Les penyes s’agrupen en Federacions territorials que a la vegada formen la Confederació Mundial de Penyes.

5. No obstant no figura o no trobem cap article en els Estatuts del FC Barcelona on s’esmenti l’existència d’una Comissió Social ni que els membres d’aquesta tinguin cap finalitat de representació territorial.

És per aquesta exposició que DEMANEM

1. La creació d’una mesa de diàleg entre la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona i la Directiva del FC Barcelona per tal de començar una nova línia de cooperació que quedi reflectida en un nou conveni de col·laboració.

2. L’elecció immediata, per les dues parts en litigi, de les persones amb més capacitat de negociació, a fi d’arribar a acords el més aviat possible i no fer perillar així la pau social existent fins el moment.

3. Que la directiva del FC Barcelona, respecti els òrgans interns de govern de les penyes i els resultats electorals de les darreres eleccions a les Federacions territorials.

4. Que es reconegui, tal com diuen els estatuts del club, la representativitat territorial de les penyes i les Federacions, per sobre d’imposicions de membres de l’esmentada Comissió Social. Les penyes, sempre segons els estatuts del FCB, tenen aquesta representativitat territorial i son aquestes qui han d’opinar sobre les figures que les representen.

5. Per finalitzar demanem reflexió a la Junta Directiva del FC Barcelona, perquè no es duguin a terme accions totalitàries que van contra de la voluntat democràtica de les penyes, contra els estatuts del Club i contra els Valors del FC Barcelona. No obstant això, per part de les nostres Federacions i sempre comprenent la problemàtica econòmica del club exposada com a motiu principal del trencament del compromís, estem disposats a renunciar a les subvencions destinades a actes o activitats durant el temps de recuperació econòmica que es consideri.