dijous, 23 de desembre del 2010

Condol per un membre d'honor de la PB de la Valldigna

Des de la Penya Vallbarça -Penya Barcelonista de la Valldigna- volem expresar el més sentit condol a la família de Victor Peris, que ens va deixar el passat 12 de desembre després d'una llarga malaltia.
Víctor Peris i Grau va néixer a Tavernes de la Valldigna l’any 1951 i ha estat mestre durant molts anys al col·legi Alfàndec, ha estat l’autor de diversos llibres de text dedicats a l'ensenyament en valencià, com ara, "Terra, Llavor i Fruit", llibres de text que suposaren l’inici de recuperació del valencià a les nostres escoles i instituts. Victor Peris no sols ha dedicat una part important de la seva vida a la defensa i la promoció del valencià, també ha estat un reconegut autor en el gènere de la novel·la juvenil amb títols com "Marta i els Segrestadors" o "Els Secrets de la Porta Tancada" amb els quals va obtenir un merescut reconeixement literari i diversos guardons de prestigi.
Penyista des dels primers dies de la fundació de la Penya Vallbarça, havia participat sempre activament en totes les activitats i viatges, i actualment el seu fill Ferran Peris és membre de la directiva de la Penya Vallbarça com a tresorer.
Descanse en pau.