divendres, 9 d’octubre del 2009

Televisió sense fronteres


Recollida de signatures a les Universitats de València i Barcelona
Acció Cultural està instalant taules per a la recollida de signatures a les Universitats de València i Barcelona.
A València les taules s'han col·locat als campus de la Universitat de València (Tarongers, Burjassot i Blasco Ibáñez) i de la Universitat Politècnica de València i, a Barcelona han estat escollits el campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.
L'objectiu és arribar a les 500.000 signatures per tirar endavant amb el projecte de llei "Televisió sense fronteres".
Està prevista també la col·locació de taules a les ciutats de Girona, Tarragona, Lleida i Palma de Mallorca.

El F.C. Barcelona s'ha adherit a la ILP
El F.C. Barcelona s’ha adherit a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres, el projecte de llei que pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, i vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec.
Acta d'Adhesió

CCOO del País Valencià i Catalunya donen suport a la campanya
El sindicat Comissions Obreres del País Valencià i Catalunya es reuniren el divendres 2 d'octubre amb respresentants d'Acció Cultural del País Valencià a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. En aquesta reunió es posà de manifest el suport que aquest sindicat està donant a la campanya de la ILP "Televisió sense fronteres".

Assistents a la reunió. D'esquerra a dreta: Manolo Picó, secretari de Cultura i Relacions Institucionals de CCOO PV; Empar Pablo, secretària de Comunicació i Política Lingüística de CCOO PV; Toni Gisbert, coordinador d'ACPV; Carles Beltran, coordinador del CITE (Centre d'Informació per als Treballadors Estrangers); Dolors Frutos, coordinadora del servei lingüístic de la CONC (Comissió Obrera Nacional de Catalunya); Ferran Garcia, secretari de Comunicació i Política Lingüística de la FE CCOO PV i Dolors Vallejo, delegada d'Ensenyament de la CONC.

Continua la presentació comarcal de la campanya
Presentació de la ILP a Dénia
El dimecres 14 d´octubre està convocada una roda de premsa per a la presentació de la ILP a Dénia. L'acte tindrà lloc a la sala de conferències de la casa de la Cultura de Dénia (plaça Jaume I s/n) a les 11:30 hores.
Sindicats, partits i associacions presentaren a Alcoi la ILP
Els assistents a aquesta presentació foren Manuela Pascual de CCOO-PV; Leticia Pascual, responsable de joventut de la Muntanya-Vall del Vinalopó d’UGT i Jaume Llopis, representant d'Intersindical Valenciana per part del món sindical. Estigueren presents també Francesc Agulló, regidor d’Esquerra Unida del País Valencià; Francesc Blay i Rafel Carbonell regidors del Bloc Nacionalista Valencià; Carles Esteve regidor del PSPV-PSOE a l’Ajuntament d’Alcoi, així com Josep Cortés representant d'Esquerra Republicana del País Valencià.

Una nodrida representació de la societa civil alcoiana també volgué participar en la presentació: Tere Cortés representant de la Coordinadora pel valencià de l’Alcoià-Comtat; Tirs Llorenç, de la Colla Ecologista la Carrasca; Júlia Moltó del Col•lectiu 8 de Març; Jose Maria Soriano, president del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics; Joaquim Cardenal del Centre Ovidi Montllor i Carmina Vayà i Sandra Obiol, representants d’Acció Cultural del País Valencià.
L'objectiu d'aquesta presentació era explicar la Iniciativa de Llei proposada a les Corts espanyoles, per a que les emissions de TV3 es puguin rebre al País Valencià.
La Iniciativa ja compta també amb el recolzament d'alguns Ajuntaments del País Valencià com Gandia, Elx, Xixona, Onda i Callosa d’en Sarrià.
Presentació de la ILP a Alcoi al Centre Ovidi Montllor



Obtindràs tota la informació necessària a televisiosensefronteres.cat i a fedataris@acpv.cat


També pots donar suport econòmic a través del següent número de compte:
2077-0001-27-3103707288